اگر بیمه گذار و راننده یکی نباشند بیمه خسارت پرداخت می کند؟
سوالی که با توجه به بخشنامه جدید بیمه مرکزی برای رانندگان و مالکین خودرو ها بوجود آمده این است که اگر بیمه گذار و راننده یکی نباشند بیمه خسارت پرداخت می کند؟
ما قصد داریم پاسخی صحیح و مستند به این سوال به همه رانندگان و مالکین خوردو ها در این مطلب ارائه کنیم.
نام بیمه گذار و راننده باید یکی باشد؟
سوالی که در همین چند روز خیلی از کارشناسان توبیمه پرسیده می شود این است که آیا برای دریافت خسارت از بیمه باید حتما نام کسی که بیمه را خریداری می کند و نام کسی که با خودرو رانندگی کرده و دچار سانحه و تصادف شده باید مطابقت داشته باشد تا شرکت بیمه به آنها خسارت پرداخت کند؟
سریع و کوتاه پاسخ این سوال نه است
موضوع را کمی بیشتر بررسی کنیم و دلیل بوجود آمدن چنین شایعات را در این زمینه مورد تحقیق قرار دادیم.
موضوع از بخشنامه جدید بیمه مرکزی آغاز شد بخشنامه ای که به شرکت های بیمه ابلاغ کرد تا برابر بخشنامه صادره از سوی داره کل نظارت فنی بر بیمههای غیرزندگی، در مورد وسایل نقلیه زمینی دارای پلاک ملی، شرکت بیمه در زمان صدور بیمه نامه باید اطلاعات گواهینامه راننده/ رانندگان وسیله نقلیه مورد بیمه (حداقل یک راننده) را از بیمه گذار اخذ و بوسیله سامانه سنهاب به بیمه مرکزی ارسال نمایند.
همین موضوع و عدم شفافیت آن دستمایه داغ شدن بازار شایعه در این زمینه شد.
خیلی زود موضوع را بررسی کردیم و متوجه شدیم از سوی بیمه مرکزی اطلاعیه جدید برای روشن تر شدن موضوع صادر شده که به شرح ذیل است.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل بیمه مرکزی، بر اساس بخشنامه صادره ۱۵۳۰۶۶/۴۰۱/۹۹ مورخ ۱۳۹۹/۱۱/۱۵ اداره کل نظارت فنی بر بیمه های غیرزندگی بیمه مرکزی، در مورد وسایل نقلیه زمینی دارای پلاک ملی، شرکت بیمه در زمان صدور بیمه نامه می بایست اطلاعات گواهینامه راننده/ رانندگان وسیله نقلیه مورد بیمه (حداقل یک راننده) را از بیمه گذار اخذ و از طریق سامانه سنهاب به بیمه مرکزی ارسال نمایند.
لازم به ذکر است که راننده وسیله نقلیه می تواند فردی غیر از بیمه گذار و یا مالک وسیله نقلیه باشد و عدم انطباق مشخصات راننده و بیمه گذار به هیچ عنوان مانع صدور بیمه نامه نخواهد بود.
همچنین اطلاعات رانندگان وسایل نقلیه که به ترتیب مذکور گردآوری می شود صرفا به منظور مطالعات و محاسبات آماری بیمه مرکزی در زمینه صدور بیمه نامه شخص ثالث بر اساس ویژگی های “راننده” مورد استفاده قرار خواهد گرفت و بنابراین تاکید می نماید عدم انطباق مشخصات راننده در زمان خسارت با اطلاعات راننده در زمان صدور بیمه نامه به هیچ وجه باعث عدم پرداخت خسارت نمی شود و خسارت زیاندیده مطابق مقررات قانونی و کمافی السابق رسیدگی و پرداخت خواهد شد.
پس پاسخ سوال اگر بیمه گذار و راننده یکی نباشند بیمه خسارت پرداخت می کند؟ را می توان در چند خط خلاصه کرد.
بنابراین تاکید میشود که تطبیق نداشتن مشخصات راننده در زمان خسارت با اطلاعات راننده در زمان صدور بیمه نامه به هیچ وجه باعث پرداخت نشدن خسارت نخواهد شد و خسارت زیان دیده مطابق مقررات قانونی و همچون گذشته رسیدگی و پرداخت خواهد شد.
البته این در این شایعه که هر روز دست به دست می شود ذکر شده شخصی که قصد خرید بیمه نامه را دارد حتما باید گواهینامه داشته باشد و در زمان بروز حادثه نیز شرکت بیمه فقط به صاحب گواهینامه خسارت پرداخت می کند یعنی اگر شما خودرو خود را به شخص دیگری بدهید و او با خودرو شما و بیمه نامه شما تصادف نماید شرکت بیمه به شما و او خسارت پرداخت نمی کند.این موضوع چیزی به جز شایعه نیست.. موضوع اصلی چیز دیگری است.
در قانون جدید برای صدور بیمه نامه ارائه گواهینامه و ثبت آن در سامانه سهاب الزامی است اما این گواهینامه می تواند متعلق به دوست ، آشنا و یا افراد خانواده شما باشد
سلام …سلام خسته نباشید چند وقت پیش بنده با موتور تصادف کردم ماشین بمن زد و فرار کرد،موتور ب نام دوستمه و بیمه هم بنام ایشونه منم گواهینامه ندارم آیا میتونم دیه خودم و ترک نشینمو از بیمه دوستم طلب کنم؟
با مراجعه به مراجع قضایی و تشخیص این موضوع توسط ایشان و همچنین ارجاع به شرکت بیمه مورد نظر